Estetisk tannbehandling

Ett hvitt blende smil med jevne og fine tenner er manges drøm.

I dag er det mulig å få til ett et så fint smil man bare ønsker seg, basert på relativt enkle metoder og det egentlig opp til den enkelte selv hvor fine tenner man ønsker seg.

Ved vår klinikk jobber fem spesialister innen protetikk. Det er dette teamet av spesialister som vurderer hva som er mulig å få til, og hvordan man best kan få til ett resultat som pasienten er fornøyd med uten at det går på bekostning av det medisinske.

Ved vår klinikk kan vi tilby høyestetiske kroner (i alt tre forskjellige typer) skallfasetter og inlays/onlay.  Det tar vanligvis fra tre til fem dager å få gjort slike jobber.

Ettersom alle leger alltid vil prioritere medisinske hensyn før det estetiske, så vil det for enkelte pasienter oppstå  et dilemma.  Hvor mye kan man gjøre med det estetiske før det går på bekostning av det medisinske. Det er en tommelfingerregel at man ikke skal behandle friske tenner,  og dette er noe vi tilstreber oss å gjøre,  men når pasienten har spesifikke behov eller sterke ønsker om å få et bedre estetisk bedre utrykk så vil vi  kunne gi vedkommende muligheter til å starte slik behandling.

I slike tilfeller er det derfor veldig viktig at pasienten er innforstått med hva man faktisk gjør,  hvilke konsekvenser en slik behandling medfører og hva slags resultat som faktisk er mulig å oppnå.  Både ved kronebehandling og ved fasetter så er det snakk om en irreversibel behandling,  der man ikke kan angre seg etter at behandlingen har startet for så å gå tilbake til hvordan det var før man starter behandlingen.

Derfor har vår klinikk utviklet et program som vi kaller DSD, eller Digital Smile Design.  Kort fortalt så går dette ut på at vi kan vise våre reisende hva slags resultat man kan forvente seg og hvordan man vil bli seende ut, og man kan faktisk prøve modeller av «egne fremtidige tenner» uten at vi behøver å starte på noen form for irreversibel behandling.

Ved å ta bilder og små videosekvenser av pasienten ved vårt fotostudio på klinikken så kan vi ved hjelp av ett dataprogram simulere hva slags type tenner som er mulig å få til, gjerne i sammård med pasienten selv.

Se video her hvordan vi jobber.

Deretter vil vi kunne lage en prototype av denne modellen som pasienten kan prøve å gå med, se seg selv i speilet, sett seg selv på video og kanskje også få kommentarer fra venner/familie/reisefølge. Hvis så man er fornøyd med det man ser så kan vi starte preparering for å lage nettopp ett slikt resultat og hvis man ikke er helt fornøyd så kan vi forandre både farge og fasong på tennene før man faktisk starter på noen form for behandling.

Vi anbefaler alle våre reisende som ønsker slik behandling å sende oss bilder i forkant. Både av sine egne tenner og samt bilder av “kjendiser” eller tenner man ønsker å oppnå.

Basert på dette kan vi både gi ett kostnadsoverslag, informere litt om hva det kan gå i (Hva som er mulig å få til og hvilke problemer som kan oppstå). Samt også gi eksakt tidsbruk.

For oss er det ekstremt viktig at vi har samtykke for det smilet vi skal lage. Skjønnhet er subjektivt og det er ingen hensikt at vi lager tenner vi synes er fine hvis ikke pasienten er av samme oppfatning.

Så ved DSD og simulering kan vi gi en pasienten en oversikt over hvordan det blir seende ut og først når vi har fått denne bekreftelsen starter vi preparering av tenner, tar avtrykk, lager fasettene i laboratorium og setter det nye smilet!

Før og etter

Les også
Implantat